Un spațiu sigur în care găsești informațiile și instrumentele de care ai nevoie pentru a te reîntoarce la adevărata ta natură, la acea parte din tine care este mereu caldă, iubitoare, pașnică și neschimbată.

Instagram

Unde mă găsești

Maruka

  /  Resurse   /  Mă dor strămoşii

Mă dor strămoşii

Autor: Patrice Van Eersel

Unde găsești cartea: aici.

„Mă dor strămoşii“ prezintă o colecţie de interviuri cu prestigioşi reprezentanţi ai unui important curent în psihoterapie: psihogenealogia.

Punctul de plecare al acestei orientări este descoperirea faptului că o parte semnificativă a nevrozelor şi problemelor cu care ne confruntăm repetă nevrozele şi problemele altor membri ai familiei – părinţi, unchi, bunici sau chiar strămoşi mai îndepărtaţi.

În ce măsură iubirile, revoltele, deznădejdile vieţii noastre repetă trăirile şi alegerile înaintaşilor noştri?

Unul dintre cazurile de vindecări este edificator: un pacient avea de multă vreme tulburări respiratorii grave, de care nu l-a putut vindeca niciun medic. În cursul unei ședințe de psihogenealogie, a aflat că bunicul său a murit în Primul Război Mondial, sufocat în tranșee din cauza gazelor toxice folosite de germani. Din acel moment, boala sa respiratorie a dispărut.

Conştientizarea faptului că printr-o fidelitate inconştientă faţă de familia de origine putem face alegeri care nu ne aparţin întru totul este o descoperire eliberatoare. Nu suntem condamnaţi să repetăm vieţile părinţilor şi bunicilor noştri. Avem libertatea de a alege.

 

Postează un comentariu