Un spațiu sigur în care găsești informațiile și instrumentele de care ai nevoie pentru a te reîntoarce la adevărata ta natură, la acea parte din tine care este mereu caldă, iubitoare, pașnică și neschimbată.

Instagram

Unde mă găsești

Maruka

  /  Articole   /  Ceremonia Ceaiului   /  Povestea bolului meu de ceai

Povestea bolului meu de ceai

M-am tot gândit în ultima perioadă la când anume a început să-mi placă ceaiul, care a fost momentul în care am simțit cu adevărat că acestă practică a reînviat în interiorul meu.

Răspunsul a venit numaidecât, am băut ceai dintotdeauna, el a fost în mine mereu prin toate momentele dăruite mie, prin timpul petrecut împreună cu prietenă mea Anca, cu care mă vedeam la un bol de matcha, iar mai apoi, prietena mea Olesea a venit dintr-un retreat în care Ceremonia Ceaiului era practicată într-un fel cu adevărat ceremonial, așa cum nu mai văzusem, cu momente petrecute în liniște, petrecute împreună, împărtășite cu cei dragi.

Beau ceai împreună cu Olesea de mai bine de jumătate de an, și sentimentul de acasă a devenit cu fiecare bol mai real, mai profund, mai înrădăcinat în sufletul meu (mulțumesc, dragă Ole!).

Am hotărât să încep să practic zilnic și cu ai mei (familia) ceea ce era în mine dintotdeauna, să citesc, să învăț, să caut, să împărtășesc cu ceilalți și să vorbesc zilnic despre ce este ceaiul, despre conectare, dăruire, iubire, recunoștință… felul meu de a vă invita în lumea mea. E felul meu de a aduce recunoștință și de a mulțumi. E felul meu de a fi…

Ceea ce pentru mine e bolul meu de ceai, pentru tine poate fi acum … poate… cafeaua de dimineață, sau poate fi un matcha latte, sau o limonadă, un smoothie, orice te face să simți, să privești, să miroși, să gusti, să stai cu tine, să stai cu familia, cu un prieten, să te privești în interior, să fii și doar să fii, în aici și acum.

Paște fericit dragilor!💫

Postează un comentariu